Mali i srednji ugostiteljski objekti

Osmišljavanje ponude lokala

Pravim izborom ponude ili prezentacijom iste cjelokupni trud otvaranja i vođenja ugostiteljskog objekta može biti utrostručen sa puno manje ulaganja u odnosu na cjelokupno ulaganje. Mi vodimo računa prilikom planiranja i na normative, nedostatak osoblja, needuciranost osoblja, razradu pušačog/nepušačkog dijela, jutarnjih i većernjih kombinacija, da li u ponudu uvrstiti hranu ili ne, rizik poslovanja, nabavu i sav inventar. Uz sve to planiramo po kapacitetima i ostalim mogućnostima za količine izbacivanja u radnom prostoru.

Ishođenje dozvola i kategorizacija

Najteži i najkompliciraniji dio otvaranja lokala možemo odraditi za vas.

Vodimo cijeli postupak oko:

 • minimalno tehničkih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, djelatnosti trgovine, smještajnih objekta, kategorizacije (analiza stanja, priprema dokumentacije, predaja zahtjeva, organizacija izlaska komisije, organizacija tehničkih ispitivanja i ostalo)
 • rješenja o provedenim mjerama zaštite od buke i rješenja za pušačke prostore i prostore za pušenje
 • svih zakonskih obaveza, vođenje evidencija, praćenje zakonskih promjena, isticanje obavijesti, provjera i analiza postojeće dokumentacije sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, Zakonu o zaštiti potrošača, Zakona o hrani, ostalim zakonima i pratećim pravilnicima
 • HACCP plana, evidencija, planova održavanja, suglasnosti za zaposlenike, propisanih evidencija, upute za vođenje propisanih evidencija i obuka zaposlenika po potrebi
 • izrada lista alergena sukladno EU direktivi i zakonskom okviru u RH za sva jela iz ponude i upute za isticanje zakonskih obaveza
 • ispitivanja iz domene smjernica dobre higijenske prakse (voda, mikrobiološke analize briseva i jela) u suradnji sa ovlaštenim laboratorijima u RH po potrebi
 • organizacija provođenja DDD mjera u suradnji sa ovlaštenom firmom po potrebi
 • zaštita okoliša-analiza stanja, prijedlog mjera i usklada dokumentacije i evidencija, po potrebi mjesečno održavanje sustava
 • zaštita na radu i zaštita od požara – analiza stanja, prijedlog mjera i organizacija izrade i nabava opreme

Ugovori s dobavljačima

Svojim znanjem i iskustvom doprinosimo u ugovaranju ukupnih komercijalnih odnosa s dobavljačima.

Pronalaženje kanala financiranja

Posredujemo u pregovorima s dobavljačima u cilju ostvarivanja najkvalitetnije poslovne i financijske podrške.

Po potrebi i mogućnostima posredujemo i u okviru financiranja iz projekata EU (bespovratna/tematska) ili iz domaćih financijskih struktura.

Edukacija osoblja

Vrlo zahtjevan zadatak u ugostiteljstvu je i pronaći kvalitetno osoblje i adekvatno ga platiti. Ulaganje u svoje osoblje se višestruko isplati ukoliko imate povjerenje u njegov ostanak u vašem timu, a to podrazumijeva:

 • izgled, stav i osobnu higijenu
 • detalje oko čistoće radnog mjesta, šanka, caffee aparata, pulta i inventara
 • profesionalni dojam putem radne odjeće
 • upotrebu uređaja kroz osnovnu obuku
  izrada kave (pranje, čišćenje, depuracija, tampiranje, grijanje mlijeka, sljubljivanje kave i mlijeka)
  toćenje i posluživanje alkoholnih pića i koktela
  piva, cigare, čajevi, hrana

Uređenje i opremanje objekta

Organizacija šanka i radnog prostora

Ispravno planiranje podrazumijeva znanje ii iskustvo upotrebe radnog prostora gdje se u konačnici mora točno znati što stoji gdje, od svih aparata pa do pozadinskih sustava elektrike, vode, zraka i osvjetljenja. Time sprečavate razne situacije koje utjeću na profitabilnost poslovanja kao npr konobar radi kavu i ne vidi gosta, pere čaše a ujedno ne komunicira itd… Raspored pivomata, točionika, perilice, ledomata, ladica i radnog stola, širina radnog pulta i retropulta da se osoblje može mimoilaziti i ne smeta međusobno, raspored sitnog inventara – sve su to elementi koje utjeću na planiranje. A posebno danas kada za brzo izbacivanje je potrebno kvalitetno i dobro korišteno osoblje.

Konceptualna uređenja

Nudimo konceptualno uređenje ugostiteljskih objekata, od tlocrtnih nacrta do vizualizacija. Ako želite urediti vaš prostor kroz posebne sadržaje i stvoriti nezaboravnu atmosferu, nudimo vam tematske koncepte, posebne programe i dodatne sadržaje koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Također ako želite obogatiti svoju ponudu s novim dekoracijama prostora i klijentima omogućiti nezaboravan provod uz poseban program, možemo vam osmisliti unikatnu priču.

Ako npr. imate lokalni kafić koji dugo godina zadržava isti izgled i status u vašem mjestu, mi vam možemo ponuditi transformaciju vašeg lokala u obliku interijera i same ponude, odnosno sadržaja i ugođaja.

U ponudi može biti potpuna transformacija vašeg prostora, gdje kompletan prostor pretvaramo u poseban ugođaj koji će s našim detaljima i konceptom dodatno oduševiti vaše goste. Također možemo izraditi i kratkotrajne programe koji su popraćeni dekoracijama, ambijentalnom muzikom i mirisom, te dodatnim sadržajima ovisno o konceptu kojeg želite pružiti.

 • Hawaii party
 • Havana night
 • Harry Potter magic
 • Gatsby show
 • Casino Royale
 • Gentleman club
 • Cosmopolitan party

Normativi, dozatori i kontrola poslovanja

Ozbiljno ulažemo u napredne i moderne sustave kontrole i normativa s obzirom na sve problematičniji dio kontrole kvalitete, kvantitete i osoblja u ugostiteljstvu. U tom smislu već surađujemo sa nekoliko partnera uz konstantnu potragu u sve novitete za sve sektore.

 • MASSEC sustav namijenjen je za brzo, precizno i jednostavno mjerenje i kontrolu pića u bocama, te inventuru uglavnom na šankovima no moguće i za sve vrste artikala.
 • PDA dlanovnik je smart mobilni telefon koji se primjenjuje u razne svrhe, a samim time pogodan je za bežičnu inventuru u ugostiteljstvu bilo putem integriranog 1D/2D barkod skenera. Savršeno se prianja na Massec sustav za laku, brzu i točnu inventuru.
 • AZBAR poslovna rješenja prilagođena su potrebama svakog pojedinog ugostitelja, bez obzira na volumen poslovanja i stupanj složenosti posluživanja pića na šanku. Za šankove jednostavne složenosti posluživanja na kojima se većinom toče različita alkoholna pića preporuča se sustav koji se sastoji od kontrolne konzole AZJunior s aktivacijskim prstenom i dozera koji se montiraju na bocu alkoholnog pića umjesto čepa.