Servisna podrška

Kvalitetna AFTER-SALE podrška je ključ za uspješno poslovanje te od svakog našeg partnera stoga posebnu pozornost obraćamo na samu kvalitetu uređaja, rentabilnost uređaja ali i brzinu i jednostavnost servisa i zamjene dijelova ili zamjenskih uređaja.

Pročitajte uvjete prodaje, najma i podrške koju dogovaramo umjesto vas sa svim našim dobavljačima

CIJENA

  1. EXW Zagreb ukoliko je roba na našem skladištu i spremna za isporuku odmah
  2. EXW skladište dobavljača
  3. DAP mjesto kupca za prednarudžbe i ponude

INSTALACIJA I EDUKACIJA

Instalacija uređaja i u većini slučajeva obavezna edukacija osoblja (ili uključeno u cijenu ili od 500 kn na više).

GARANCIJA

U garancijskom roku od 1 godine rezervni dijelovi i servis je besplatan u slučajevima pravilnog rukovanja, potrošni materijal ne ulazi u garanciju.

Garancija na motore uređaja u većini slučajeva je 2 godine.

ZAMJENSKI UREĐAJI

U svakom trenutku kupac može zatražiti zamjenski uređaj neovisno da li trenutno korišten uređaj koji ima ne radi ili je potreban servisa u garanciji ili nije. Cijena zamjenskog uređaja je X% prodajne cijene uređaja neovisno o vremenu trajanja servisa koji određuje zastupnik. Slanje na servis i vraćanje nazad zamjenskog uređaja je na trošak kupca.

SERVIS

Podrška nakon kupnje uređaja za vaše non-stop poslovanje uključuje naše pravilo o obaveznoj zalihi rezervnih dijelova kod prodajnih agenata, naše video i telefonske upute 24h te jednostavnu i brzu zamjenu svih dijelova na mjestu rada uređaja.

Servisni centar za većinu uređaja je u Zagrebu, dostava u servisni centar u ZG je na trošak kupca, dostava nazad kupcu je na trošak servisnog centra ukoliko je u garantnom roku. Cijena servisa u Zagrebu je ispod prosjećne cijene s obzirom da imamo organiziran in-house servis. Također imamo i servisnu mrežu po Hrvatskoj a u tom slučaju cijene servisa su barem 50% skuplje.

NAJAM UREĐAJA

Cijena mjesećnog najma jznosi 4% od prodajne cijene uređaja. Najam se potpisuje na minimalno 6 mjeseci. Uz najam potreban je bonitet tvrtke ili osobna zadužnica.

Depozit od 10% vrijednosti uređaja za novi uređaj a 5% za rabljeni koji se vraća nakon isteka najma. U slučaju Grenke operativnog leasinga bez depozita i osobne zadužnice.

Obavezna edukacija. Potrošni materijal ne ulazi u cijenu najma. Svake godine obavezno servisiranje uređaja na trošak zastupnika. Slanje u servisni centar na trošak kupca.

Na ugovore o najmu na 2 godine 10% popusta na najam i 30% popusta na potrošni materijal.

SERVISNI NALOG

Ukoliko je moguće obaviti servis na mjestu kupca, a prodajni agent to ne može obaviti jer se ne radi o običnoj zamjeni rezervnih dijelova, tada po nalogu kupca zastupnik obavlja servisni nalog po cjeniku.

SERVISNI UGOVOR

Dvogodišnji ugovor – svake godine _____ kn što uključuje:

  • dostavu u servisni centar
  • čišćenje i servisiranje uređaja
  • dostavu nazad kupcu
  • 30% popusta na rezervne dijelove za cijelo vrijeme trajanja ugovora
  • 30% popusta na zamjenske uređaje i servisne naloge

Servisni pregled zahtijeva se odmah nakon isteka 12-og mjeseca i uključuje 30 dana počeka. Ukoliko uređaj ne stigne na servisni pregled prestaje vrijediti popust na rezervne dijelove.