Termalni mikseri

HotmixPRO linija termalnih miksera dolazi sa posudama različitih kapaciteta (2,3 ili 5 litara) za razliku od ostalih sličnih uređaja koji imaju posude sa maksimalno samo 2 litre kapaciteta. Vrlo bitno za primjenu u različitim potrebama.

Jači modeli HotmixPRO termalnih miksera dosežu i 16000 okretaja u minuti čime omogućavaju usitnjavanje sastojaka na izrazito finu strukturu/smjesu. Ostali takvi uređaji dostižu maksimum već na 10000 o/min.

Pojedini modeli čak imaju ugrađene i snažnije grijaće elemente za dodatno ubrzanje procesa rasta temperature u posudi što je u nekim specifičnim situacijama također bitno.

Svi modeli, osim modela EASY, dosežu čak 190°C čime se može postići savršena karamelizacija šećera u svim mogućim varijantama.

Oštrice u svim modelima omogućuju stroju da istovremeno radi kao rezač, mikser i blender, te su takvi idealno rješenje kao jedan višenamjenski uređaj za sve potrebne slične radnje u kuhinji.

HotmixPRO također nudi modele koji rade s niskim temperaturama, čak i u minus (BREEZE, COMBI i CREATIVE), a sa kojima se pasterizacija obavlja sa lakoćom.

Sve toplinske mješalice HotmixPRO opremljene su funkcijom WAIT TEMP (“temperatura čekanja”), sa kojom možete nakon što je dostignuta željena temperatura održavati ju konstantnom tijekom unaprijed određenog vremenskog razdoblja.

Kao šlag na tortu HotmixPRO nudi i modele sa “vakuum” funkcijom (MASTER serija kapaciteta 2,3 i 5 litara), koji uklanjanjem zraka iz posude omogućuju rad na još nižim temperaturama i postizanje izuzetnih rezultata za očuvanje boje, okusa i organoleptičkih svojstava sastojaka.

Svi modeli izrađeni su od nehrđajućeg čelika (jedino EASY je izrađen od obojenog čelika) što ih čini vrlo čvrstima za korištenje i prenošenje unutar profesionalnih kuhinja u usporedbi sa strojevima s vanjskom plastičnom strukturom.