Alpina

Planinska snaga za beskompromisno dobru kavu

Iza planinskog imena Alpina krije se daleko više od veličanstvenih vrhunaca. Ovaj brend, sa sjedištem u srcu Tirola, već od 1947. godine čuva tajnu beskompromisno dobre kave. Njihova strast prema ovom crnom napitku rezultirala je inovativnim aparatima koji jednostavno oduševljavaju svojim performansama.

Zašto je Alpina više od običnog proizvođača aparata za kavu?

 • Tradicija i inovacija u savršenom spoju:
  Alpina se ponosi bogatom tradicijom od 1947. godine u izradi vrhunskih aparata za kavu. Njihov kontinuirani fokus na inovacije rezultirao je brojnim patentima i tehnološkim dostignućima koja podižu užitak u kavi na sasvim novu razinu.
 • Raznolikost za sve aspekte ugostiteljstva:
  Alpina nudi širok spektar aparata za tople napitke. Od kompaktnih modela za savršeni espresso ujutro do moćnih automata koji mogu opskrbiti kompletno skijalište toplim napitcima.
 • Kvaliteta koja traje:
  Alpina se fokusira na izradu aparata od najkvalitetnijih materijala. Čvrste konstrukcije i precizno izrađene komponente garantiraju dugotrajnost i pouzdanost, te minimalne i automatizirane troškove održavanja.
 • Odgovornost prema prirodi:
  Alpina se brine o okolišu i koristi inovativne tehnologije koje optimiziraju potrošnju energije.

Neki od fascinantnih aspekata Alpina aparata za tople napitke:

 • Nevjerojatna brzina:
  Aparati koji mogu proizvesti do 200 šalica kave, 300 espressa ili 950 toplih napitaka na sat! To ih čini idealnim za sve vrste ugostiteljskih objekata u kojima je potrebno brzo, efikasno i samoposlužno uslužiti veliki broj ljudi.
 • Raznolikost napitaka:
  Osim kave u svim varijacama sa svježim mlijekom, Alpina aparati nude i mnoštvo drugih opcija, uključujući čaj, toplu čokoladu, punč, kuhano vino, kuhani džin i popularni Austrijski jägertee.
 • Jedinstvena aroma:
  Zahvaljujući inovativnim sustavima kuhanja i korištenju visokokvalitetnih materijala, Alpina aparati garantiraju besprijekornu aromu i savršen okus u svakoj šalici.
 • Prilagodba individualnim željama:
  Mnogi modeli nude mogućnost individualnog podešavanja parametara procesa izrade i toćenja napitaka, kao što su razina i količina mljevenja, broj pritisaka sa donje i gornje strane kao i dužina trajanja, brzina protoka i temperatura vode, dodatna voda sa strane, miješanje recepata sa dva mlinca itd.
ALPINA coffee systems