Bionik SE

Bionik SE je robna marka MWK grupe iz Bad Endorfa u SR Njemačkoj. MWK grupa je specijalizirana za ekološka rješenja koja kombiniraju prirodna mikrobiološka i vrhunska biotehnološka načela.

MWK Bionik® GmbH i njegove podružnice imaju više od 30 godina iskustva u kombiniranju, razmnožavanju i fermentaciji mikroorganizama te njihovoj praktičnoj, uspješnoj upotrebi u raznim projektima koji uključuju pročišćavanje otpadnih voda, sanaciju tla, optimizaciju bioplina te čišćenje imikrobiološko premazivanje fotonaponskih sistema.

Svi BIONIK proizvodi zasnovani su na aktivnim mikrobnim kulturama, bezopasnim poput kulture jogurta. Mikroorganizmi djeluju potpuno neovisno i osposobljeni su za SPECIFIĆNU razgradnju mirisa i organskih tvari po potrebi.

EKOLOŠKA RJEŠENJA

Nature Care Product certifikat

Za razliku od kemijskih deterdženata koji su iritanti, korozivi, karcinogeni, toksični i zapaljivi Bionik sredstva su potpuno bezopasna za živi svijet i okoliš, a jednako efikasna u čistoći, uz pojačani dugotrajni probiotički učinak smanjenja broja patogenih mikroorganizama i povećanja broja korisnih mikroorganizama u životnom i radnom prostoru.

LIPOPHIL

za uklanjanje i razgradnju masnoće

Troškovi čišćenja otpadnih voda smanjuju se do 25% kao i troškovi energije za uređaje za pročišćavanje otpadnih voda. Aktivni mikroorganizmi otapaju i razgrađuju masti ili tvari slične mastima. Tako npr. u slučaju separatora masti produžavaju se ciklusi čišćenja, intervali održavanja i poboljšavaju vrijednosti otpadnih voda. Kanalizacija se održava čistom snagom mikrobiologije, a postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda su učinkovito rasterećena. Nepoželjni biofilmovi u sustavima otpadnih voda se istiskuju, smanjuju se naslage i začepljenja. Kroz apsorpciju i neutralizaciju eliminiraju se i neugodni mirisi.

Domaćinstva

microClean višenamjensko sredstvo za čišćenje

microClean za čišćenje kupaonice

microClean za čišćenje kuhinje

bioSanity protect za čišćenje i održavanje odvoda

odoActive eliminatori neugodnih mirisa

Razna područja primjene

microClean proizvodi za automobile

MicroClean proizvodi za jahte i brodove

mucoBlast CLEAN & PROTECT za uklanjanje plijesni

bioTop CLEAN & PROTECT za uklanjanje zelenog rasta

vinTau biološko sredstvo za jačanje biljaka

odoActive AgrarS eliminator neugodnih mirisa za poljoprivredu

bioSol PROTECT & CLEAN čišćenje i zaštita solarnih panela