Nikica Ćavar

Nikica je jedan od začetnika hrvatske povijesti ugostiteljstva. Danas je utemeljitelj i voditelj SmoothieBarmen agencije u ugostiteljstvu.

Nikica je jedan od začetnika hrvatske povijesti ugostiteljstva. U ono doba kada je trebalo ući u Salon zvalo se tog i tog, kada je trebalo ući u Sokol zvalo se tog i tog ali kada je trebalo ući u Aquarius zvalo se Nikicu Ćavara.

Od 90-ih godina uspješno vodi poslovanje Aquariusa kao i kasnije 95 na dalje do prodaje 2014 godine i Aquarius Club Zrće, Novalja.

U svrhu praćenja i definiranja trendova te poboljšanja usluge obišao je sve svjetske destinacije poput Daytona Beach, Miami, London, Ibiza, Barcelona, Munchen, Milano, Rim, Mombasa te stalno bio prisutan na ugostiteljskim sajmovima u Milanu, Riminiju, Hamburgu.

U organizaciji je većinom imao 30-ak stalnog zaposlenog osoblja dok preko sezone je znalo biti i 100-ak. Od nule do izvještavanja, uz ogromne promete, sve je iskusio i odradio, pošteno, bez da je ikome se zamjerio, ostao dužan ili ostavio negativan dojam.

Stoga je bez problema nastavio u Zagrebu voditi prvo Mimice kasnije Park u Bukovačkoj.

Tek od 2014. otvara svoju tvrtku Natura Bar s kojom vodi nekoliko svojih lokala u Zagrebu:

Caffe bar 272 u Ilica 272, Zagreb
Caffe bar ESPRESSO u Gajeva 7, Zagreb
Kavana DALORO u Stepinčev trg, Novalja
te skupa sa Mirkom Voloderom iz našeg tima, Kavana NOTA BENE u Nehajska 2, Zagreb

Paralelno razvija koncept samodostatnih objekata za posluživanje sokova u obliku Šestinskog kišobrana s kojima je postao jedinstveno prepoznatljiv kao predvodnik u ponudi hladno prešanih sokova i smoothie napitaka u Hrvatskoj.

Sudjeluje na skoro svakoj manifestaciji u ovom ili onom obliku:

  • ljeto na Zrinjevcu
  • Interliber
  • Zagreb Auto Show
  • Organica
  • Food Film Festival Zagreb,
  • Bundek Fest,
  • Ljeto na Štrossu,
  • Vintage Zagreb,
  • godinama na Adventu Zagreb i Zaprešić sa svojim brendom PODNAPIČEK

2021 na ljeto završava voditeljsku i dugu ugostiteljsku karijeru te kreće u pokretanje agencije u ugostiteljstvu.

Danas s ponosom može predstaviti cijeli projekt u kojem skupa sa svim ostalim članovima tima i partnerima, svojim iskustvima, znanjem, kontaktima predstavlja agenciju SmoothieBarmen kao prvo i jedino mjesto u kojem možete dobiti sve što trebate, od nule do ključa u ruke.