3M rješenja za filtraciju

Čišća voda jednostavno je bolja za vaš posao

Poboljšajte dosljednost svojih proizvoda i usluga, korisnička iskustva, kontinuitet poslovanja i svoju krajnju vrijednost s rješenjima za filtriranje iz 3M-a.

Restorani, kafići, restorani brze usluge, kafići, trgovine i druga ugostiteljska mjesta oslanjaju se na svježu i čistu vodu za svakodnevno poslovanje. Kontrola kvalitete vode može biti ključna za identitet vaše marke i izgradnju lojalnosti kupaca.

Kvaliteta, okus i konzistencija

Bogatiji okus kave:
Filtrirana voda uklanja nečistoće i klor koji mogu utjecati na okus kave. To rezultira bogatijim, suptilnijim okusom kave bez gorčine, mirisa ili površinskog ‘mulja’.

Ukusniji hladni napitci:
Hladni napitci poput sokova i čajeva mogu se izrađivati s preporučenom količinom sirupa jer nema potrebe koristiti ga više za prikrivanje neugodnih okusa. Filtrirana voda također pomaže u postizanju maksimalnog bogatog okusa pića.

Poboljšani okus pića iz automata:
Filteri uklanjaju klor i druge nečistoće iz vode, što rezultira boljim okusom pića iz raznih automata i dispenzera.

Čistiji led:
Led napravljen od filtrirane vode neće imati miris klora ili sedimente koji mogu utjecati na okus i izgled hladnih pića.

Ukusnija hrana:
Hrana pripremljena ili kuhana s filtriranom vodom ima bolji okus i izgled. Filtrirana voda uklanja kamenac od tvrde vode koji može utjecati na okus i teksturu hrane.

Troškovi održavanja

Čak i ako kupci ne primijete probleme s kvalitetom hrane i pića, voda niske kvalitete može oštetiti strojeve na više načina. Jedan od največih problema je kamenac, koji se formira kada se otopljeni minerali talože u sustavima. To može dovesti do:

1. Povećanog broja kvarova:
Kamenac na grijaćim elementima smanjuje prijenos topline, što rezultira neefikasnošću i otežanim grijanjem što dovodi do pregrijavanja i kvarova.

2. Zahtjevnijeg održavanja:
Kamenac začepljuje cijevi, ventile i druge unutarnje komponente, što smanjuje protok i otežava rad, te povećava potrebe za čišćenjem i održavanjem.

3. Skraćenog životnog vijeka:
Nakupljanje kamenca može trajno oštetiti komponente što dovodi do ranijeg otkazivanja. Čak i uz redovito održavanje, uređaji koji rade s lošijom vodom imaju kraći životni vijek.

Dodatni problemi s kvalitetom vode koji utječu na održavanje:

Korozija:
Otopljeni minerali u vodi mogu korodirati metalne komponente što dovodi do curenja i oštećenja.
Prljavština i mulj:
Prljavština i mulj u vodi mogu začepiti filtere i mlaznice, te ometati rad uređaja.
Mikroorganizmi:
Bakterije i drugi mikroorganizmi u vodi mogu kontaminirati hranu i piće ali i u nekim slučajevima oštetiti i opremu.

Kava, čaj i topla voda

Gotovo sve što poslužujete započinje s vodom, a kvaliteta vaše vode direktno rezulitra i kvalitetom vaših toplih napitaka.

Post mix sustavi za istakanje

Istakanje dosljednih, kvalitetnih napitaka boljeg okusa sa smanjenim okusom i mirisom klora. Smanjite čestice koje mogu skratiti radni vijek vaših sustava za istakanje.

Restorani

Od vode za led i pića, preko pare u konvektomatu do juha i općenitog okusa hrane, kvaliteta vaše vode utječe na kvalitetu iskustava vaših gostiju.

Ledomati

Smanjite gorak okus klora u ledu, koroziju spremnika za led i produljite vijek trajanja ledomata i ostale opreme pomoću naših odgovarajućih filtera.